Om je geliefde scooter langer mooi te houden, is het aan te raden om je scooter regelmatig schoon te maken. Vlekken die ontstaan tijdens het rijden (zoals vliegjes die tegen de voorkant komen, opgedroogde regen of vogelpoep) kun je het beste zo snel mogelijk eraf wassen. Hoe langer het vuil in de lak trekt, hoe moeilijker het te verwijderen is. Dit geldt niet alleen voor auto’s, maar ook zeker voor scooters. Er zijn heel veel schoonmaakmiddelen voor scooters te koop, maar wist je dat je met behulp van een sopje met groene zeep gemakkelijk én milieuvriendelijk je scooter kunt schoonmaken?

Hoe maak je jouw scooter schoon met groene zeep?

Benodigdheden:

Je kunt ervoor kiezen om je scooter voor de deur schoon te maken of in een wasbox bij de wasstraat. In ieder geval is het aan te raden om de scooter eerst goed af te spoelen met schoon water voor je aan de slag gaat.

Maak een sopje van de zachte groene zeep, gemengd met water en was de scooter met behulp van de zachte spons. Door ronddraaiende bewegingen te maken, voorkom je dat lange halen opdrogen en zichtbaar zijn als de zon erop schijnt.

Spoel je scooter na afloop goed na met koud water, zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Natuurlijk wil je niet dat je scooter met strepen opdroogt, daarom is het verstandig alles na afloop goed droog te maken. Dit kun je doen met behulp van een droge en schone theedoek of een zeem.